Du är här
Om oss
Shamanism, vad är en shaman ?
Schamansk healing
Kurser i shamanism och shamansk healing, shamanträffar
Kontakt
Artiklar om shamanism och TBKs verksamhetansvarig:
staffan@shamanism.se

 

 

 Vad är det för sjukdom?

Det är en stor cancertumör i hjärnan. ganska långt bak till höger.

Hur påverkar sjukdomen mig?

motorik och känsel i vänster hand blir nedsatt eller försvinner helt. balansen och synen blir dålig

man blir trött och svag.

 

Hur mår man?

Nu i skrivande stund mår jag bra. annars skulle jag inte kunna eller orka sitta här och skriva.

Hur jag mår går i vågor mellan bra och dåligt. och man vet inte alltid vad som beror på medicin eller sjukdom. Måendet påverkas av om tumören växer, krymper eller sväller eller samlar vätska o.s.v. men även medicineingen gör att man mår dåligt eller t.o.m. bli sjuk. Eller mår bättre eller bra såklart.

När det är som, bäst känner jag mig fullt frisk och mår helt bra.

  När det är som sämst har jag en lucka i synfältet till vänster,och är förlamad och saknar känsel i vänster hand och arm. och har en total utmattning och fysisk svaghet. aSå pass att man verkligen inte ens orkar sätta sig upp i sängen. och så dålig balans att man inte kan stå eller gå, eller ens sitta.

 

Jag kan inte jobba

Jaq är för sjuk för att jobba. Och därmed tjänar jag inga pengar. Därför ber jag dig.  Eller den som har lust och råd.  Att skänka en slant.

 

Är tumören farlig?

Ingen läkare har någonsin sagt att jag kommer att bli frisk. Det är ingen sån sjukdom där man nånsin säkert kan säga att nu är du frisk. Det räcker att en enda cancercell finns kvar så kommer tumören tillbaks.

Det man KAN göra är att känna sig frisk eller sjuk=ha symptom eller inte. och/eller leva mer eller mindre länge ned den. Och ha ett bra liv så länge man får leva. HUR länge vet ingen  .Det kan vara veckor, månader, åratal. eller t.o.m. tiotals år.  Just nu, när jag mår såhär bra känns det som att jag ska leva för evigt. Men jag kan inte LOVA det. Och jag utgår inte från att jag har hur nycket tid som helst. Utan försöker att inte skjuta upp sånt som är viktigt och/eller roligt.

 

Skänk en slant

Här hittar du några alternativ om du vill
ge en gåva:

 

Dör man av tumören?

Ja: Som jag skrivit här ovanför så är det bara en tidsfråga.  D.v.s man kan leva med den en mer eller mindre lång eller kort tid. HUR länge vet man inte:

 

Hur lång tid lever man?

Det kan vara veckor, månader år, eller t.o.m. tiotals år.

Själv har jag levt med den här tumören i drygt 1,5 år nu. Sen jag hastigt och oväntat insjuknade i april 2016 . och det mesta av den tiden levt ganska bra, inklusive att jag lever bra just nu. ."Bara" det faktum att jag lever bra och har levt bra i drygt 1,5 år räknar jag till ett av dom lyckliga mirakel jag fått och får uppleva, och som jag tackar Andarna för.

Som långvarigt erfaren utövare av shamanism så VET jag att mirakel kan inträffa och även GÖR det ibland. Man kan hoppas och veta att dom KAN inträffa. Men man kan inte ta  dom för givet.Jag tycker att en del mirakel redan inträffat under min sjukdom och att andarna hjälpt, och fortsätter hjälpa mig mycket.

Jag önskar ingen en sån här sjukdom. Och inte mig själv heller.

Men helt ärligt tycker jag ändå det viktigaste är att ha ett bra liv så länge man lever och få leva ut sin Livsuppgift och må bra och ha det bra och ta hand om sina nära relationer. Att ha ett liv, kort sagt.

Två citat från mig:

"Livet måste gå vidare, så länge livet går vidare".
"Man måste ha ett liv, så länge man har ett liv".

 

 

Läget just nu?

Jag mår som sagt bra just nu. Men läkarna har gett upp och lagt ner all  botande behandling, utom att lindra symptom. tvilket förstås är ett dåligt tecken. = dom bedömer att det är kört och att allt som åtestår är att lindra lidande

Vilket jag iofs är glad över: att man slipper ha ont och må illa o.s.v.

Andarna är dock fortfarande med nig. Det är främst dom jag har att tacka för att jag fortfarande alls lever. Förutom kirurgen på Neurokirurgen i Umeå. Och läkare och personal på Strokeavdelningen i Sundsvall.  Och inte minst undersköterskan på Strokeavdelningen i Sundsvall som  på natten spontant lånade nig sina privata glasögon när min hjärna var för svullen för att jag skulle hitta mina egna bland täcke och lakan. Jag hoppas du läser det här och känner igen dig.: Tack som fan! Den vänliga och medmänskliga handlingen berörde mig djupt och var oerhört mycket värd i den situation jag befann mig. förutom att jag inte klarar nig utan brillorna.

www.shamanism.se

   

En bön om hjälp

Jag behöver hjälp för att kunna fortsätta utföra min livsuppgift.

Läs mer om min livsuppgift och hur du kan hjälpa

Saknas något?

Kurser i shamanism

Jsg erbjuder för närvarande inga kurser i shamanism. Men det kan i framtiden uppenbara sig möjlighet till utbildning för den eller dom som är genuint och seriöst intresserade.

Så håll gärna utkik här då och då om du är intresserad.


Länkar till info om samtliga kurser och träffar hittar du på sidan Kurser & träffar.

Gilla TBK på Facebook


Påminnelser
Vill du ha en påminnelse när nästa kurs eller annat arrangemang med TBK är på gång? Kryssa i rutan längst ner på sidan Kontakt.

TBK finns nu på Facebook
På adressen www.facebook.com/ shamanism.se.

Hur går behandlingen till?
På sidan Behandlingar beskriver jag hur jag jobbar och vilka metoder jag använder mig av: s.k. schamansk healing.

Säljer du utrustning?

Trummor, skallror eller annat. Hör av dig, jag kanske är intresserad.